Hjem > Nyheder > Indhold

De sundhedsmæssige fordele ved Hydroxytyrosol og Tyrosol

Aug 07, 2017

Hydroxytyrosol findes hovedsagelig i olivenolie. Det forhindrer oxidation af lavdensitets lipoprotein (LDL), blodpladeaggregering og hæmmer 5- og 12-lipoxygenaser. Hydroxytyrosol har også vist sig at udøve en inhiberende virkning på peroxynitritafhængig DNA-base modifikation og tyrosinitrering og modvirker cytotoksicitet induceret af reaktive oxygenarter i forskellige humane cellulære systemer. Endelig har undersøgelser vist, at hydroxytyrosol absorberes dosisafhængigt hos mennesker efter indtagelse, hvilket angiver dets biotilgængelighed.

Undersøgelser viste, at hydroxytyrosol, når det tages oralt, hurtigt absorberes og derefter passerer gennem blodhjernebarrieren i relativt store mængder. Hydroxytyrosol akkumulerer i cerebrospinalvæsken ; Derfor har den adgang til cellerne i centralnervesystemet. Forskere fandt en forøgelse af den totale antioxidantaktivitet af cerebrospinalvæske efter oral administration af hyroxytyrosol hos rotter.

Da hydroxytyrosol er en potent antioxidant- og monoaminoxidasehæmmere , og den frit kan komme ind i cerebrospinalvæsken, kan hydroxytyrosol være gavnlig i Alzheimers, Parkinsons og andre neurodegenerative sygdomme.

I Alzheimers sygdom ophobes et kemisk betegnelse beta-amyloidpeptid i hjernevæv. Denne akkumulering kan føre til oxidativ stress, og store mængder celler dør, der fører til de typiske symptomer på Alzheimers sygdom. Glutamat er den vigtigste excitatoriske neurotransmitter i hjernen, men er også en stærk oxidant. Forskere fandt, at hydroxytyrosol beskytter celler i centralnervesystemet mod at dø efter eksponering for disse stressorer
(beta-amyloid, glutamat og hydrogenperoxid). Derudover har det været kendt, at zink-, kobber- og jernioner inducerer dannelsen af beta-amyloidplakker, chelatorer af disse ioner kan opløse disse plaques. Hydroxytyrosol er en chelator af jern, zink og kobberioner, og det kan også solubilisere beta-amyloidaflejringer . Hydroxytyrosol har således en dobbelt neuroprotektiv virkning. Dens neuroprotective effekter sammen med sin nemme at passere blodhjernebarrieren gør det til fordel for neuroprotektion.

I Parkinsons sygdom dør store mængder dopaminerge neuroner i substantia nigra. Dopamin-erstatningsterapi, i form af levodopa-tilskud, er blevet anvendt med succes til behandling af Parkinsons sygdom. Inhibering af dopaminmetabolisme er et værdifuldt supplement til eksogen dopaminerg udskiftning. Derfor er hæmmere af MAO-B blevet anvendt til behandling af tidlig og avanceret Parkinsons sygdom i en årrække. Bevis fremmer muligheden for, at MAO-B-hæmning kan give en beskyttende virkning i Parkinsons sygdom, hvilket forsinker udviklingen af den underliggende patologi. Forskere fandt ud af, at hydroxytyrosol er en stærk hæmmer af MAO-B. Derfor kan denne aktivitet af hydroxytyrosol være til yderligere brug i behandlingen af denne sygdom.

Tyrosol er en phenolforbindelse, der findes i oliven. Som med hydroxytyrosol er tyrosol en stærk antioxidant og optages hurtigt fra tarmkanalen. Desuden er det i stand til at passere blodhjernebarrieren i forholdsvis store mængder. Forskere opdagede tyrosol i cerebrospinalvæske af rotter, der havde modtaget tyrosol oralt. Tyrosol er derfor meget nyttig til behandling af neurodegenerative sygdomme, hvor oxidativ stress spiller en
vigtig rolle. Da tyrosol øger de totale antioxidantniveauer i hjernen, kan det bruges til behandling af sygdomme som Alzheimers og Parkinsons sygdom. Det kan også bruges til at behandle slagtilfælde og tab af hukommelse.


  • Shanghai Shine High International er en global fødevareingrediens leverandør, state-of-the-art facilitet og enestående højt kvalificeret kvalitet

  • kontrol og sourcing team sikre at tilbyde premium kvalitet af hydroxytyrosol . At reagere hurtigt og opfylde kundernes forskellige behov,

  • Shine High International stopper aldrig og forsøger at være   Hydroxytyrosol- opløsningsleverandør. Besøg os på www.ingredient4health.com for at se flere oplysninger.

  • Kontakt os

  • Shanghai Shine High International Trade Co, Ltd

  • Tilføj: Room 308, North Wanke Creative kvartal, No2000, Dongming Road, Pudong New District, Shanghai, Kina

  • Tlf: 86-21-66531378

  • Fax: 86-21-66531373

  • Email: sales@ingredient4health.com

  • Web: http: //ingredient4health.com